Rýžová kaše se skořicí
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
2 l |
Rýže loupaná |
150 g |
Skořice celá |
3 ks |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 270 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve smícháme v zapékací míse rýži, máslo, cukr a skořici. Mléko přivedeme k varu a horké nalijeme do mísy. Vše důkladně promícháme.
- Troubu předehřejeme na 250C.
- Mísu vložíme na 30minut do trouby. Poté snížíme teplotu na 100-120C, mísu dáme do vodní lázně a vložíme zpět do trouby ještě na 4hodiny.
- Hotový dezert necháme vychladnout, dozdobíme kousky skořice a podáváme.