Vařená zelná musaka

Ingredience


Brambory 500 g
Slanina vepřová 150 g
Uzené maso vařené 1 kg
Voda pitná 3 dl
Zelí kysané 1.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané krájené zelí (pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou) rozdělíme na dvě poloviny. Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Do hrnce vložíme jednu polovinu kysaného zelí, pak poklademe omyté větší kusy uzeného masa s kostí a vše zakryjeme druhou polovinou zelí, na které poklademe tence nakrájené plátky slaniny.
  3. Přilijeme 1-3 dl vody a pod pokličkou vaříme téměř 3 hodiny.
  4. Zelnou musaku můžeme i upéct.
  5. Zapékací mísu si ale předtím vymažeme olejem nebo sádlem.