Vařená zelná musaka
Ingredience
Brambory |
500 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Uzené maso vařené |
1 kg |
Voda pitná |
3 dl |
Zelí kysané |
1.5 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kysané krájené zelí (pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou) rozdělíme na dvě poloviny. Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Do hrnce vložíme jednu polovinu kysaného zelí, pak poklademe omyté větší kusy uzeného masa s kostí a vše zakryjeme druhou polovinou zelí, na které poklademe tence nakrájené plátky slaniny.
- Přilijeme 1-3 dl vody a pod pokličkou vaříme téměř 3 hodiny.
- Zelnou musaku můžeme i upéct.
- Zapékací mísu si ale předtím vymažeme olejem nebo sádlem.