Kuřecí kapama

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 500 g
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na rozpáleném másle dozlatova. Porce opečeného masa dáme do hrnce. Na výpeku po kuřeti zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kostky oloupaných rajčat, sůl, pepř, vše zalijeme bílým vínem a chvíli (přibližně 10 minut) vaříme pod pokličkou, a poté touto směsí přelijeme kuře v hrnci, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, konzistence omáčky by měla být hustější.
  2. Kuřecí kapamu podáváme k vařené rýži nebo těstovinám.