Kuřecí kapama
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na rozpáleném másle dozlatova. Porce opečeného masa dáme do hrnce. Na výpeku po kuřeti zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kostky oloupaných rajčat, sůl, pepř, vše zalijeme bílým vínem a chvíli (přibližně 10 minut) vaříme pod pokličkou, a poté touto směsí přelijeme kuře v hrnci, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, konzistence omáčky by měla být hustější.
- Kuřecí kapamu podáváme k vařené rýži nebo těstovinám.