Uzená krůtí stehna se zelím
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Krůtí stehna |
3 ks |
Olej rostlinný |
1 dl |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Zelí kysané |
1 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Opláchnutá uzená krůtí stehna poklademe na zelí a pečeme v horké troubě. Když jsou stehna měkká a zelí zbarvené dohněda, maso vyjmeme a zelí dochutíme solí a cukrem podle chuti.
- Servírujeme horké s bramborem, s chlebem nebo s knedlíkem.