Uzená krůtí stehna se zelím

Ingredience


Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Krůtí stehna 3 ks
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Zelí kysané 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Opláchnutá uzená krůtí stehna poklademe na zelí a pečeme v horké troubě. Když jsou stehna měkká a zelí zbarvené dohněda, maso vyjmeme a zelí dochutíme solí a cukrem podle chuti.
  2. Servírujeme horké s bramborem, s chlebem nebo s knedlíkem.