Slepice s drceným pepřem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Slepice 1200 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vývar slepičí 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou slepici vykostíme, stáhneme z kůže a maso nakrájíme na menší kousky. Z kostí a kůže uvaříme vývar. V hrnci na rozpáleném másle krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou zelenou petržel. K zelenině poté přidáme slepičí maso, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka minimálně 40 minut.
  2. Během dušení slepičím vývarem podléváme zeleninu s masem. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, sůl, drcený pepř, zaprášíme moukou, promícháme a dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, přilijeme 1-2 dl vývaru.