Slepice s drceným pepřem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Slepice |
1200 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vývar slepičí |
3 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou slepici vykostíme, stáhneme z kůže a maso nakrájíme na menší kousky. Z kostí a kůže uvaříme vývar. V hrnci na rozpáleném másle krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájenou zelenou petržel. K zelenině poté přidáme slepičí maso, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka minimálně 40 minut.
- Během dušení slepičím vývarem podléváme zeleninu s masem. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, sůl, drcený pepř, zaprášíme moukou, promícháme a dusíme do změknutí masa. Pokud je třeba, přilijeme 1-2 dl vývaru.