Bramboráčky s petrželí
Ingredience
Brambory |
350 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Jablka |
350 g |
Med včelí |
40 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kořen |
150 g |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 26 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nastrouháme brambory, petržel, nakrájíme cibuli najemno, přidáme šalvěj, vejce, strouhanku a koření. Z připravené směsi vytvoříme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
- Rozehřejeme troubu na 220°C. Mezitím připavíme omáčku z nakrájených jablek, šťávy z citronu, medu a vody, kterou vaříme v malém hrnci cca 10 minut. Odstavíme z ohně a mícháme další minutu, dokud nezmizí zbylé kousky jablek. Přidáme šalvěj a zakysanou smetanu.
- Plech vymastíme olejem a vytvarujeme z bramborové směsi malé placičky, které potřeme olejem a pečeme 10 minut. Poté bramboráčky obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou.