Bramboráčky s petrželí

Ingredience


Brambory 350 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Jablka 350 g
Med včelí 40 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kořen 150 g
Šalvěj čerstvá 20 g
Strouhanka 80 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouháme brambory, petržel, nakrájíme cibuli najemno, přidáme šalvěj, vejce, strouhanku a koření. Z připravené směsi vytvoříme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
  2. Rozehřejeme troubu na 220°C. Mezitím připavíme omáčku z nakrájených jablek, šťávy z citronu, medu a vody, kterou vaříme v malém hrnci cca 10 minut. Odstavíme z ohně a mícháme další minutu, dokud nezmizí zbylé kousky jablek. Přidáme šalvěj a zakysanou smetanu.
  3. Plech vymastíme olejem a vytvarujeme z bramborové směsi malé placičky, které potřeme olejem a pečeme 10 minut. Poté bramboráčky obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou.