Dušené zelí - podvarak
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rýže loupaná |
100 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
13 dl |
Zelí kysané |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou přibližně 15 minut.
- Pokud je potřeba podlijeme 0.5 - 1 dl vývaru.
- K zelí přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, papriku, pepř, přilijeme 2 dl vývaru, promícháme a dusíme až rýže bude měkká.
- Hotový podvarak má zlatohnědou barvu a je bez tekutiny.