Dušené zelí - podvarak

Ingredience


Cibule 2 ks
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rýže loupaná 100 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vývar zeleninový 13 dl
Zelí kysané 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou přibližně 15 minut.
  2. Pokud je potřeba podlijeme 0.5 - 1 dl vývaru.
  3. K zelí přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, papriku, pepř, přilijeme 2 dl vývaru, promícháme a dusíme až rýže bude měkká.
  4. Hotový podvarak má zlatohnědou barvu a je bez tekutiny.