Srnčí řízky v zeleninové směsi

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Okurky nakládané 1 ks
Olej rostlinný 50 ml
Paprika sterilovaná 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Srnčí kýta 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, slabě potřeme olejem a opepříme. Vložíme do porcelánové misky a necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.
  2. Řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
  3. Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Po zpěnění vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, okurku a nasekané kapary, vše ještě osmahneme a směs poklademe na řízky. Ihned podáváme.
  4. Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.