Srnčí řízky v zeleninové směsi
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika sterilovaná |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, slabě potřeme olejem a opepříme. Vložíme do porcelánové misky a necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.
- Řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
- Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Po zpěnění vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, okurku a nasekané kapary, vše ještě osmahneme a směs poklademe na řízky. Ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.