Mleté řízky s houbovou náplní

Ingredience


Houby čerstvé 150 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 30 g
Maso mleté - mix 300 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, bílkem, pepřem a solí.
  2. Ze směsi připravíme 4 řízky, poklademe je houbovou náplní a okraje přeložíme přes náplň. Maso dobře přitiskneme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji.
  3. Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.
  4. Příprava náplně: Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na oleji doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme do ztuhnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.