Mleté řízky s houbovou náplní
Ingredience
Houby čerstvé |
150 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Maso mleté - mix |
300 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, bílkem, pepřem a solí.
- Ze směsi připravíme 4 řízky, poklademe je houbovou náplní a okraje přeložíme přes náplň. Maso dobře přitiskneme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji.
- Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.
- Příprava náplně: Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na oleji doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme do ztuhnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.