Plněné vepřové řízky na smetaně

Ingredience


Cibule 2 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Vepřová kýta 500 g
Víno bílé 100 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na tenčí řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky šunky. Maso přeložíme v půli a sepneme jehlami. Zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
  2. Olej od pečení slijeme, na pánev přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmahneme a vmícháme kari koření. Přilijeme smetanu, víno, krátce povaříme a přelijeme přes řízky.
  3. Podáváme s dušenou rýží.