Plněné vepřové řízky na smetaně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Vepřová kýta |
500 g |
Víno bílé |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na tenčí řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky šunky. Maso přeložíme v půli a sepneme jehlami. Zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
- Olej od pečení slijeme, na pánev přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osmahneme a vmícháme kari koření. Přilijeme smetanu, víno, krátce povaříme a přelijeme přes řízky.
- Podáváme s dušenou rýží.