Letní zeleninový hrnec

Ingredience


Brambory 450 g
Cibule 2 ks
Cuketa 450 g
Cukr krupice 2 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 450 g
Lilek 450 g
Olej olivový 2 dl
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 600 g
Sůl 12 polévková lžíce
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na tento zeleninový hrnec si nejdříve připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a omyjeme a každý druh zeleniny si odložíme do misky zvlášť.
  2. Lilky oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Pak je opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
  3. Brambory a cuketu pokrájíme na kostky.
  4. Fazolové lusky nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.
  5. Spařená, oloupaná rajčata s cibulí pokrájíme na kolečka a papriku na nudličky.
  6. Zelenou petrželku pokrájíme nadrobno.
  7. Do hrnce nalijeme 1 dl olivového oleje a postupně budeme vrstvit zeleninu podle druhu.
  8. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou, posypeme špetkou cukru a pokapeme olejem.
  9. Ještě přilijeme 3 dl vody, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě téměř 2 hodiny.
  10. Zeleninu můžeme podávat i studenou.