Letní zeleninový hrnec
Ingredience
Brambory |
450 g |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
450 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
450 g |
Lilek |
450 g |
Olej olivový |
2 dl |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
12 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na tento zeleninový hrnec si nejdříve připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a omyjeme a každý druh zeleniny si odložíme do misky zvlášť.
- Lilky oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Pak je opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
- Brambory a cuketu pokrájíme na kostky.
- Fazolové lusky nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.
- Spařená, oloupaná rajčata s cibulí pokrájíme na kolečka a papriku na nudličky.
- Zelenou petrželku pokrájíme nadrobno.
- Do hrnce nalijeme 1 dl olivového oleje a postupně budeme vrstvit zeleninu podle druhu.
- Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou, posypeme špetkou cukru a pokapeme olejem.
- Ještě přilijeme 3 dl vody, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě téměř 2 hodiny.
- Zeleninu můžeme podávat i studenou.