Vdolky s vodou z pomerančových květů a citronovou kůrou

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr moučkový 100 g
Droždí 15 g
Mouka polohrubá 500 g
Olej stolní 2 l
Sůl 1 špetka
Voda z pomerančových květů 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí v míse smícháme s trouchou teplé vody a osolíme. Přisypeme mouku, lžičku nastrouhané citronové kůry a vodu z pomerančových květů. Asi 10 minut opatrně hněteme, dokud nevznikne vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 2-3hodiny kynout na teplém místě.
  2. Vytvarujeme vdolky a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Poté necháme okapat, případně rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a ihned ještě teplé podáváme.