Vdolky s vodou z pomerančových květů a citronovou kůrou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
100 g |
Droždí |
15 g |
Mouka polohrubá |
500 g |
Olej stolní |
2 l |
Sůl |
1 špetka |
Voda z pomerančových květů |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Droždí v míse smícháme s trouchou teplé vody a osolíme. Přisypeme mouku, lžičku nastrouhané citronové kůry a vodu z pomerančových květů. Asi 10 minut opatrně hněteme, dokud nevznikne vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 2-3hodiny kynout na teplém místě.
- Vytvarujeme vdolky a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Poté necháme okapat, případně rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a ihned ještě teplé podáváme.