Kachna na houbách a česneku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
98 g |
Houby čerstvé |
60 g |
Kachní prsa |
4 ks |
Nudle rýžové |
400 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
500 ml |
Olej sezamový |
60 ml |
Omáčka sójová |
65 ml |
Omáčka ústřicová |
65 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachnu jednu až dvě hodiny marinujeme ve směsi omáček a šesti stroužků česneku na plátky. Mezitím uvaříme rýžové nudle, poté k nim přidáme houby a cibulku, oboje nakrájené na tenké plátky, dvě lžíce sezamového oleje a necháme stranou.
- Na pánvi s jednou lžící oleje smažíme dvě minuty z obou stran kachní prsíčka, poté je dopečeme asi patnáct minut v troubě na 180 stupňů Celsia, po vyjmutí restujeme ještě pět minut na plotně.
- Na pánvi s podzemnicovým olejem smažíme dozlatova placičky z nudlové směsi.
- Kachní prsa podáváme na plátky s placičkami a sójovou omáčkou.