Kachna na houbách a česneku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 98 g
Houby čerstvé 60 g
Kachní prsa 4 ks
Nudle rýžové 400 g
Olej arašídový (podzemnicový) 500 ml
Olej sezamový 60 ml
Omáčka sójová 65 ml
Omáčka ústřicová 65 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu jednu až dvě hodiny marinujeme ve směsi omáček a šesti stroužků česneku na plátky. Mezitím uvaříme rýžové nudle, poté k nim přidáme houby a cibulku, oboje nakrájené na tenké plátky, dvě lžíce sezamového oleje a necháme stranou.
  2. Na pánvi s jednou lžící oleje smažíme dvě minuty z obou stran kachní prsíčka, poté je dopečeme asi patnáct minut v troubě na 180 stupňů Celsia, po vyjmutí restujeme ještě pět minut na plotně.
  3. Na pánvi s podzemnicovým olejem smažíme dozlatova placičky z nudlové směsi.
  4. Kachní prsa podáváme na plátky s placičkami a sójovou omáčkou.