Kachna na sherry a česneku

Ingredience


Bujón slepičí 0.75 šálek
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kachní prsa 600 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 20 ml
Olivy zelené 0.5 šálek
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sherry brandy 0.25 šálek
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky oliv necháme odstát v teplé vodě. Okořeněná kachní prsa restujeme propíchaná na pánvi asi jednu hodinu. Mezitím si osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a mrkev nadrobno a tři prolisované stroužky česneku. Po vyjmutí kachny ji naporcujeme a položíme do kastrůlku se směsí.
  2. Z pánve slijeme olej, přidáme bujon a odmáčíme zbytky masa ze dna, ty scedíme do kastrůlku. Přidáme olivy, tymián, petržel, sůl, pepř a sherry. Přivedeme k varu a pak hodin dopékáme v troubě.