Kachna na sherry a česneku
Ingredience
Bujón slepičí |
0.75 šálek |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kachní prsa |
600 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
20 ml |
Olivy zelené |
0.5 šálek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
0.25 šálek |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Plátky oliv necháme odstát v teplé vodě. Okořeněná kachní prsa restujeme propíchaná na pánvi asi jednu hodinu. Mezitím si osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a mrkev nadrobno a tři prolisované stroužky česneku. Po vyjmutí kachny ji naporcujeme a položíme do kastrůlku se směsí.
- Z pánve slijeme olej, přidáme bujon a odmáčíme zbytky masa ze dna, ty scedíme do kastrůlku. Přidáme olivy, tymián, petržel, sůl, pepř a sherry. Přivedeme k varu a pak hodin dopékáme v troubě.