Musaka z květáku a brambor
Ingredience
Brambory |
600 g |
Květák |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
- Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno.
- Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme.
- Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo.
- Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C.