Musaka z květáku a brambor

Ingredience


Brambory 600 g
Květák 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 4 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
  2. Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno.
  3. Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme.
  4. Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo.
  5. Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C.