Pletýnky
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Droždí |
15 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Droždí spolu se špetkou cukru rozpustíme ve vlažném mléce. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut kynout. Potom přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 dílků, rozválíme do válečků a po dvou je stočíme do pletýnek. Obalíme v cukru a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.