Pletýnky

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Droždí 15 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí spolu se špetkou cukru rozpustíme ve vlažném mléce. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut kynout. Potom přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 dílků, rozválíme do válečků a po dvou je stočíme do pletýnek. Obalíme v cukru a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.