Celozrné muffiny
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
65 g |
Cukr moučkový |
55 g |
Hrozinky |
85 g |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mléko - podmáslí |
250 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
55 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 g |
Otruby pšeničné |
30 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Soda jedlá |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Připravíme formy na 15 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200°C.
- Do mísy prosejeme obě mouky se sodou, skořici a sůl. Poté přidáme hrozinky, cukry, otruby a dobře promícháme.
- V další míse ušleháme vejce, přilijeme podmáslí, zchladlé máslo a citronovou šťávu. Směs vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud směs nezvlhne. Formičky naplníme téměř po okraj směsí. Pečeme do zezlátnutí, podáváme teplé.