Celozrné muffiny

Celozrné muffiny - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 65 g
Cukr moučkový 55 g
Hrozinky 85 g
Máslo čerstvé 55 g
Mléko - podmáslí 250 g
Mouka pšeničná celozrnná 55 g
Mouka pšeničná hladká T 650 45 g
Otruby pšeničné 30 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Soda jedlá 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme formy na 15 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Do mísy prosejeme obě mouky se sodou, skořici a sůl. Poté přidáme hrozinky, cukry, otruby a dobře promícháme.
  3. V další míse ušleháme vejce, přilijeme podmáslí, zchladlé máslo a citronovou šťávu. Směs vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud směs nezvlhne. Formičky naplníme téměř po okraj směsí. Pečeme do zezlátnutí, podáváme teplé.