Řepa po provensálsku
Ingredience
Ančovičky konzervované |
15 g |
Balsamico ocet |
30 ml |
Červená řepa |
300 g |
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu omyjeme, neloupeme, spolu s cibulí upečeme v troubě asi 20 minut. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Upečenou cibuli vložíme do misky, přidáme ančovičky, lžičku ostré horčice, ocet, osolíme a opepříme. Tyčovým mixérem dobře rozmixujeme.
- Nakonec přilijeme olivový olej a šlehačem vyšleháme do pěny. Pěnu přimícháme k pokrájené řepě.
- Podáváme chlazené.