Řepa po provensálsku

Ingredience


Ančovičky konzervované 15 g
Balsamico ocet 30 ml
Červená řepa 300 g
Cibule 2 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu omyjeme, neloupeme, spolu s cibulí upečeme v troubě asi 20 minut. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Upečenou cibuli vložíme do misky, přidáme ančovičky, lžičku ostré horčice, ocet, osolíme a opepříme. Tyčovým mixérem dobře rozmixujeme.
  3. Nakonec přilijeme olivový olej a šlehačem vyšleháme do pěny. Pěnu přimícháme k pokrájené řepě.
  4. Podáváme chlazené.