Marinované hřiby

Ingredience


Balsamico ocet 250 ml
Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Fenykl čerstvý 5 g
Hříbky čerstvé 1 kg
Koriandr čerstvý 5 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový extra panenský 150 ml
Pepř černý celý 5 g
Petržel kudrnka 10 g
Tymián čerstvý 5 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé hřiby omyjeme, očistíme, větší trochu pokrájíme, menší necháme celé. Spaříme horkou vodou. Na pánvi rozpustíme máslo a houby lehce orestujeme.
  2. Nyní připravíme marinádu. Do hrnce nalijeme ocet, víno, olej, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, pepř, koriandr, fenykl a petrželku. Povaříme 10 minut, přecedíme a ještě horkou marinádou zalijeme hřiby.
  3. Po vychladnutí můžeme podávat jako přílohu k pečené zvěřině. Nejchutnější marinované hříbky jsou však až tak po třech dnech. Uchováváme v chladu.