Marinované hřiby
Ingredience
Balsamico ocet |
250 ml |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Fenykl čerstvý |
5 g |
Hříbky čerstvé |
1 kg |
Koriandr čerstvý |
5 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
150 ml |
Pepř černý celý |
5 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Čerstvé hřiby omyjeme, očistíme, větší trochu pokrájíme, menší necháme celé. Spaříme horkou vodou. Na pánvi rozpustíme máslo a houby lehce orestujeme.
- Nyní připravíme marinádu. Do hrnce nalijeme ocet, víno, olej, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, pepř, koriandr, fenykl a petrželku. Povaříme 10 minut, přecedíme a ještě horkou marinádou zalijeme hřiby.
- Po vychladnutí můžeme podávat jako přílohu k pečené zvěřině. Nejchutnější marinované hříbky jsou však až tak po třech dnech. Uchováváme v chladu.