Frankfurtská polévka v chlebu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Párky Vídeňské |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
1 kostka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme cibuli, párky nakrájíme na kolečka, vše osmahneme na másle.
- Přidáme česnek, zaprášíme moukou, sladkou paprikou, osmahneme a zalijeme vodou.
- Přidáme masox a vaříme. Poté dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.
- Polévku podáváme v kulatém chlebu, který seřízneme a vydlabeme.