Frankfurtská polévka v chlebu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 4 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Párky Vídeňské 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Polévkové kostky Vitana 1 kostka
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme cibuli, párky nakrájíme na kolečka, vše osmahneme na másle.
  2. Přidáme česnek, zaprášíme moukou, sladkou paprikou, osmahneme a zalijeme vodou.
  3. Přidáme masox a vaříme. Poté dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.
  4. Polévku podáváme v kulatém chlebu, který seřízneme a vydlabeme.