Musaka z kysaného zelí se sýrem
Ingredience
Mléko plnotučné |
2 dl |
Olej rostlinný |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
100 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Sýr balkánský |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zelí kysané |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).
- V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme
- sladkou paprikou a promícháme.
- Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.
- V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.