Musaka z kysaného zelí se sýrem

Ingredience


Mléko plnotučné 2 dl
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 100 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Sýr balkánský 150 g
Vejce slepičí 3 ks
Zelí kysané 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).
  2. V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme
  3. sladkou paprikou a promícháme.
  4. Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.
  5. V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.