Dušené červené zelí s hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
250 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
2 dl |
Zelí hlávkové červené |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci zpěníme na másle drobně pokrájenou cibuli. Červené zelí omyjeme a nakrájíme na tenké proužky, které dáme na zpěněnou cibuli.
- Omyté papriky bez jádřinců nakrájíme na kousky, přidáme k zelí a ještě přisypeme mladý hrášek.
- Zalijeme vývarem, osolíme podle chuti, přidáme 7 zrnek pepře,
- 1 lžičku kmínu, vše promícháme a dusíme doměkka.