Dušené červené zelí s hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 250 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 2 dl
Zelí hlávkové červené 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci zpěníme na másle drobně pokrájenou cibuli. Červené zelí omyjeme a nakrájíme na tenké proužky, které dáme na zpěněnou cibuli.
  2. Omyté papriky bez jádřinců nakrájíme na kousky, přidáme k zelí a ještě přisypeme mladý hrášek.
  3. Zalijeme vývarem, osolíme podle chuti, přidáme 7 zrnek pepře,
  4. 1 lžičku kmínu, vše promícháme a dusíme doměkka.