Libanonské brambory zapečené s citronem
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Kmín drcený |
10 g |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Petržel - nať |
50 g |
Vývar zeleninový |
400 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu rozehřejeme na 200 °C. V zapékací misce rozehřejeme olej, přidáme cibuli, drcený česnek, chilli, papričky, kmín a koriandr. Smažíme zvolna 2 minuty.
- Přidáme brambory nejlépe typu A, vývar, cironovou šťávu a kůru z jednoho citronu. Misku dáme do trouby a pečeme 45 minut.
- Podáváme se zakysanou smetanou a petrželkou.