Libanonské brambory zapečené s citronem

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Kmín drcený 10 g
Olej olivový extra panenský 60 ml
Petržel - nať 50 g
Vývar zeleninový 400 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu rozehřejeme na 200 °C. V zapékací misce rozehřejeme olej, přidáme cibuli, drcený česnek, chilli, papričky, kmín a koriandr. Smažíme zvolna 2 minuty.
  2. Přidáme brambory nejlépe typu A, vývar, cironovou šťávu a kůru z jednoho citronu. Misku dáme do trouby a pečeme 45 minut.
  3. Podáváme se zakysanou smetanou a petrželkou.