Bramboráčky s pečeným jehněčím
Ingredience
Brambory |
600 g |
Celer řapíkatý |
450 g |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí maso |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej olivový |
10 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčatová pasta |
50 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nastrouhané brambory smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, parmezánem, moukou, vejcem, solí a pepřem. Vypracujeme těsto a na pánvi usmažíme bramboráčky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s celerem osmažíme. Přidáme rajčatovou pastu a vaříme další 4 minuty. Vložíme jehněčí maso nakrájené na kostky, petržel a pepř. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
- Podávame s bramboráčky a zelným salátem.