Bramboráčky s pečeným jehněčím

Ingredience


Brambory 600 g
Celer řapíkatý 450 g
Cibule 2 ks
Jehněčí maso 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej olivový 10 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Rajčatová pasta 50 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouhané brambory smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, parmezánem, moukou, vejcem, solí a pepřem. Vypracujeme těsto a na pánvi usmažíme bramboráčky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s celerem osmažíme. Přidáme rajčatovou pastu a vaříme další 4 minuty. Vložíme jehněčí maso nakrájené na kostky, petržel a pepř. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
  3. Podávame s bramboráčky a zelným salátem.