Pastevecký koláč
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
750 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej stolní |
20 ml |
Petržel - nať |
50 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Tuřín |
500 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Vývar z hovězích kostí |
300 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
20 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut.
- Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř.
- Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou.