Pastevecký koláč

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 750 g
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 100 g
Olej stolní 20 ml
Petržel - nať 50 g
Protlak rajčatový 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Tuřín 500 g
Tymián čerstvý 20 g
Vývar z hovězích kostí 300 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut.
  2. Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř.
  3. Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou.