Žampiony na bílém víně

Ingredience


Citronová šťáva 60 ml
Olej olivový 60 ml
Pepř bílý 1 špetka
Petržel kudrnka 20 g
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 150 ml
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.
  2. Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.
  3. Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  4. Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.