Žampiony na bílém víně
Ingredience
Citronová šťáva |
60 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.
- Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.
- Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.