Chobotničky se salátem
Ingredience
Chilli omáčka |
60 ml |
Chobotnice |
340 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Citrony |
1 ks |
Fazolové klíčky |
170 g |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej sezamový |
5 ml |
Rajčata |
200 g |
Rýže loupaná |
73 g |
Salát hlávkový |
120 g |
Vývar rybí |
20 ml |
-
Doba přípravy: 270 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chobotničky očistíme, opláchneme a osušíme.
- Smícháme olej, šťávu, chilli omáčku, vývar a chobotnice. Vše zabalíme do fólie, vložíme do chladničky a marinujeme asi čtyři hodiny. Uvaříme rýži, salátové listy rozdělíme na talíře, navrch klíčky, rýži, nakrájenou okurku na plátky a rajčata na půlky. Chobotničky po marinování ugrilujeme a rozdělíme na talíře, ozdobíme koriandrem a plátky citronu.