Chobotničky se salátem

Ingredience


Chilli omáčka 60 ml
Chobotnice 340 g
Citronová šťáva 20 ml
Citrony 1 ks
Fazolové klíčky 170 g
Koriandr čerstvý 1 ks
Okurka salátová 1 ks
Olej sezamový 5 ml
Rajčata 200 g
Rýže loupaná 73 g
Salát hlávkový 120 g
Vývar rybí 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chobotničky očistíme, opláchneme a osušíme.
  2. Smícháme olej, šťávu, chilli omáčku, vývar a chobotnice. Vše zabalíme do fólie, vložíme do chladničky a marinujeme asi čtyři hodiny. Uvaříme rýži, salátové listy rozdělíme na talíře, navrch klíčky, rýži, nakrájenou okurku na plátky a rajčata na půlky. Chobotničky po marinování ugrilujeme a rozdělíme na talíře, ozdobíme koriandrem a plátky citronu.