Plněné cukety se žampiony

Plněné cukety se žampiony - obrázek

Ingredience


Cuketa 1.5 kg
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže dušená 60 g
Sůl 1 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé neoloupané cukety omyjeme a povaříme v mírně osolené vodě přibližně 10 minut. Cukety z vody vytáhneme, a když jsou chladné, podélně je rozpůlíme a lžící vydlabeme jádřince - vytvoříme misky.
  2. Žampiony očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Na pánvi restujeme v rozpáleném oleji přibližně 20-30 minut. K žampionům přidáme sladkou papriku, sůl, pepř, uvařenou rýži a rajčatový protlak, vše promícháme a naplníme cukety.
  3. Plněné cukety servírujeme studené, pokapané olivovým olejem a s bílým chlebem.