Hummus se zeleninou
Ingredience
Baby kukuřice |
115 g |
Česnek |
20 g |
Chléb Pita |
3 plátek |
Citronová šťáva |
60 ml |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Kmín římský |
1 špetka |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 g |
Paprika červená |
1 ks |
Sezamová pasta |
60 g |
Sezam - semena |
20 g |
Voda pitná |
40 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pečlivě propláchneme cizrnu a necháme ji důkladně okapat. Do mixéru prolisujeme česnek, přidáme citronovou šťávu, vodu, sezamovou pastu a římský kmín a vše umixujeme do hladké hmoty.
- Baby kukuřici uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou, okapeme a podélně rozkrojíme na půlku. Omyjeme mrkev a červenou papriku a nakrájíme na slabé plátky.
- Pita chléb nakrájíme na větší trojúhelníky, které potřeme olivovým olejem a posypeme sezamem. Upečeme v troubě dozlatova a dokřupava, rozdělíme na talířky. Hummus (cizrnovou pastu) servírujeme ve větší míse, jejíž okraje obložíme zeleninou.