Muffiny s jogurtem
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
65 ml |
Jogurt bílý |
250 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
55 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Připravíme si formu na 12 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 190°C.
- V kastrole necháme rozpustit med s máslem a necháme zchladnout. V míse umícháme jogurt s vejci, citronovou šťávu, strouhanou citronovou kůru, přidáme med s máslem. Do jiné nádoby prosejeme suché přísady. Do sypké hmoty vlijeme jogurtovou směs a rychle promícháme. Formičky naplníme asi do 2/3 a pečeme zhruba 20 minut (hotové muffiny se po zmáčknutí musí zvednout). Vyklopíme a podáváme teplé.