Filety na citronu
Ingredience
Anglická slanina |
4 plátek |
Cípal |
1 kg |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety omyjeme, osušíme a vykostíme. Okořeníme je, přidáme lístky šalvěje a zabalíme do slaniny. V míse zakryté fólií filety položíme minimálně na třicet minut do ledničky, mohou tam zůstat ale i několik hodin.
- Filety smažíme na másle dvě až tři minuty z obou stran, podáváme okamžitě s plátky citronu.