Muffiny s javorovým sirupem

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Cukr moučkový 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Mléko - podmáslí 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 340 g
Ořechy pekanové 170 g
Sirup javorový 3 polévková lžíce
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si formu na 24 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Na plech rozprostřeme pekanové ořechy a asi 5 minut je pražíme v troubě, poté necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, sodou, solí a skořicí.
  3. V jiné nádobě rozmixujeme oba cukry, javorový sirup a změklé máslo. Řádně vyšleháme mixerem do lehké pěny. Poté postupně zašleháváme po jednom vejce. Do této směsi vlijeme polovinu podmáslí a polovinu suché směsi a poté druhé poloviny. Na závěr do hmoty vmícháme posekané pekanové ořechy.
  4. Formičky naplníme asi do 2/3, zdobíme polovinami z 30 kusů pekanových ořechů a pečeme zhruba 25 minut (hotové muffiny se musí po zmáčknutí zvednout). Hotové muffiny po pěti minutách chladnutí vyklopíme na síto a necháme úplně vychladnout.