Pilaf bez masa

Ingredience


Cibule 500 g
Olej rostlinný 1.5 dl
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčata 34 ks
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 polévková lžíce
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, drobně pokrájená rajčata a dobře opranou rýži. Vše budeme za stálého míchání restovat, až se rajčata úplně rozvaří na kaši. Přidáme mletou papriku, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti a přilijeme 1 l vody.
  2. Dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.
  3. Potom vše vyklopíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pilaf dopečeme při 200°C.