Pilaf bez masa
Ingredience
Cibule |
500 g |
Olej rostlinný |
1.5 dl |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
34 ks |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, drobně pokrájená rajčata a dobře opranou rýži. Vše budeme za stálého míchání restovat, až se rajčata úplně rozvaří na kaši. Přidáme mletou papriku, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti a přilijeme 1 l vody.
- Dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.
- Potom vše vyklopíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pilaf dopečeme při 200°C.