Langoše – jednohubky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt bílý |
200 g |
Kečup |
174 g |
Mouka polohrubá |
400 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse vypracujeme těsto z jogurtu, polohrubé mouky, jedlé sody a soli.
- Těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tenký plát. Tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme malá kolečka a smažíme je v pánvi v dostatečném množství oleje.
- Usmažené langoše potřeme prolisovaným česnekem rozmíchaným v kečupu a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Můžeme podávat teplé i studené.