Selská pivní polévka
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Celer bulvový |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 ml |
Pórek |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok uzený |
100 g |
Voda pitná |
1200 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Zelí hlávkové bílé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené maso, přidáme očištěné, nakrájené houby a znovu osmahneme. Nakonec přidáme všechnu očištěnou, nakrájenou zeleninu a vše smažíme několik minut. Podlijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka. Chvíli před koncem vaření přilijeme pivo a polévku ještě krátce povaříme. Při podávání do každé porce vsypeme nasekanou petrželku a vložíme opečené krutonky.
- Příprava krutonků: Rohlík nakrájíme na kolečka, položíme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme kousek másla a krutonky zprudka zapečeme v horké troubě.