Selská pivní polévka

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 1 ks
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Celer bulvový 100 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 400 ml
Pórek 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok uzený 100 g
Voda pitná 1200 ml
Žampiony čerstvé 100 g
Zelí hlávkové bílé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené maso, přidáme očištěné, nakrájené houby a znovu osmahneme. Nakonec přidáme všechnu očištěnou, nakrájenou zeleninu a vše smažíme několik minut. Podlijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka. Chvíli před koncem vaření přilijeme pivo a polévku ještě krátce povaříme. Při podávání do každé porce vsypeme nasekanou petrželku a vložíme opečené krutonky.
  2. Příprava krutonků: Rohlík nakrájíme na kolečka, položíme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme kousek másla a krutonky zprudka zapečeme v horké troubě.