Tvarohové řezy s višněmi
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
160 g |
Cukr moučkový |
140 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kompot višňový |
400 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
350 g |
Pudinkový prášek - kakaový |
1 ks |
Pudinkový prášek - vanilkový |
3 ks |
Rum |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
450 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
250 g |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme.
- Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru.
- Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně.
- Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu.
- Pečeme 45minut.
- Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou.