Tvarohové řezy s višněmi

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 160 g
Cukr moučkový 140 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kompot višňový 400 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Mouka polohrubá 350 g
Pudinkový prášek - kakaový 1 ks
Pudinkový prášek - vanilkový 3 ks
Rum 1 kávová lžička
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 450 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 250 g
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme.
  2. Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru.
  3. Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně.
  4. Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu.
  5. Pečeme 45minut.
  6. Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou.