Papriky naplněné fazolemi
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Fazole bílé |
500 g |
Kapie |
15 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1.5 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Bílé fazole den předem namočíme do vody. Druhý den si připravíme všechny potřebné ingredience. Omytým paprikám odřežeme vršky a vydlabeme jádřince. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Fazole povaříme 5 minut ve vodě, ve které se máčely, potom je slijeme, zalijeme čistou vodou a spolu s pórkem vaříme doměkka.
- V pánvi rozpálíme olej, přisypeme mouku a sladkou papriku a uděláme si světlou jíšku. Když je fazole měkká, přimícháme k ní jíšku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a drobně pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a chvíli povaříme - vznikne nám hustá směs a tou naplníme papriky. Plněné papriky poskládáme do zapékací mísy, potřeme je olivovým olejem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut při 200°C.