Perníčky
Ingredience
Čokoláda hořká |
400 g |
Cukr krupice |
95.999904 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Melasa |
0.333333 šálek |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
320 g |
Paprika mletá pálivá |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse rozmícháme cukr a máslo, přimícháme rozšlehané vejce s melasou. Za stálého míchání přidáváme mouku, papriku, zázvor a hřebíček. Vzniklé těsto vyválíme do válečku a necháme na 30 minut v chladničce odležet. Po 30 minutách z těsta krájíme silnější plátky, které pokládáme na tukem vymazaný plech. Perníčky pečeme při 180°C přibližně 13 minut. Hotové vychladlé perníčky namáčíme do rozpuštěné čokolády.