Perníčky

Ingredience


Čokoláda hořká 400 g
Cukr krupice 95.999904 g
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Melasa 0.333333 šálek
Mouka pšeničná hladká T 650 320 g
Paprika mletá pálivá 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozmícháme cukr a máslo, přimícháme rozšlehané vejce s melasou. Za stálého míchání přidáváme mouku, papriku, zázvor a hřebíček. Vzniklé těsto vyválíme do válečku a necháme na 30 minut v chladničce odležet. Po 30 minutách z těsta krájíme silnější plátky, které pokládáme na tukem vymazaný plech. Perníčky pečeme při 180°C přibližně 13 minut. Hotové vychladlé perníčky namáčíme do rozpuštěné čokolády.