Květák po řecku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer - nať 15 g
Citrony 3 ks
Fenykl čerstvý 10 g
Koriandr čerstvý 5 g
Olej olivový 200 ml
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 10 g
Voda pitná 1500 ml
Čekanka 30 g
Celer bulvový 50 g
Fenykl sladký - hlíza 50 g
Květák 1 ks
Pórek 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, olej, citronovou šťávu ze 3 citronů, osolíme, opepříme, přisypeme koriandr, petrželku, celerovou nať, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Přivedeme k varu.
  2. Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí marinády a povaříme 4 minuty. Scedíme, marinádu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.
  3. Celer a fenykl pokrájíme na silnější proužky, pórek na kolečka, listy čekanky posekáme. Vložíme také do vroucí marinády a vaříme 8 minut.
  4. Po uvaření přisypeme růžičky květáku do horké marinády a s ostatní zeleninou necháme v tekutině chladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako salát.