Květák po řecku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer - nať |
15 g |
Citrony |
3 ks |
Fenykl čerstvý |
10 g |
Koriandr čerstvý |
5 g |
Olej olivový |
200 ml |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
10 g |
Voda pitná |
1500 ml |
Čekanka |
30 g |
Celer bulvový |
50 g |
Fenykl sladký - hlíza |
50 g |
Květák |
1 ks |
Pórek |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, olej, citronovou šťávu ze 3 citronů, osolíme, opepříme, přisypeme koriandr, petrželku, celerovou nať, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Přivedeme k varu.
- Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí marinády a povaříme 4 minuty. Scedíme, marinádu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.
- Celer a fenykl pokrájíme na silnější proužky, pórek na kolečka, listy čekanky posekáme. Vložíme také do vroucí marinády a vaříme 8 minut.
- Po uvaření přisypeme růžičky květáku do horké marinády a s ostatní zeleninou necháme v tekutině chladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako salát.