Hovězí plátky na morku

Ingredience


Cibule 250 g
Hovězí maso zadní 750 g
Morek 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nažízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečme na části tuku.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na nepoužitém tuku dozlatova, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
  3. Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
  4. Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přisolíme, přidáme na tenké plátky nakrájený morek a vše krátce povaříme.