Chlebíček s datlemi a ořechy

Ingredience


Brandy peach 2 polévková lžíce
Cukr krupice 55 g
Cukr moučkový 55 g
Datle 170 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 55 g
Mouka pšeničná hladká T 650 165 g
Muškátový oříšek 0.75 kávová lžička
Ořechy vlašské 85 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 175 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180°C. Vypeckované a pokrájené datle přelijeme horkou vodou. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a strouhaným muškátovým oříškem. Umixujeme máslo s cukry do pěny, vmícháme našlehané vejce a brandy, postupně přisypeme suchou směs, datle s vodou a ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi 45 minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi 10 minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.