Chlebíček s datlemi a ořechy
Ingredience
Brandy peach |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
55 g |
Cukr moučkový |
55 g |
Datle |
170 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
165 g |
Muškátový oříšek |
0.75 kávová lžička |
Ořechy vlašské |
85 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
175 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180°C. Vypeckované a pokrájené datle přelijeme horkou vodou. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a strouhaným muškátovým oříškem. Umixujeme máslo s cukry do pěny, vmícháme našlehané vejce a brandy, postupně přisypeme suchou směs, datle s vodou a ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi 45 minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi 10 minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.