Švábská jablková bublanina

Švábská jablková bublanina - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 220 g
Džem meruňkový 5 polévková lžíce
Jablka 600 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 125 g
Mouka polohrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Troubu předehřejeme na 200C.
  3. Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
  4. Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem.