Švábská jablková bublanina
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
220 g |
Džem meruňkový |
5 polévková lžíce |
Jablka |
600 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou.
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
- Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem.