Zapečené zelené fazolky
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
1 kg |
Jogurt bílý |
2 dl |
Máslo čerstvé |
70 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé zelené fazolky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
- Uvařené fazolky scedíme, dáme do mísy, přidáme k nim strouhanku, syrová vejce, jogurt, mletou papriku a sůl. Dobře promícháme a dáme do olejem vymaštěného pekáče.
- Fazolky posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou, položíme na ně plátky másla a krátce pečeme v horké troubě do doby, až vajíčka ztuhnou.