Zapečené zelené fazolky

Ingredience


Fazolové lusky zelené 1 kg
Jogurt bílý 2 dl
Máslo čerstvé 70 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 100 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé zelené fazolky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Uvařené fazolky scedíme, dáme do mísy, přidáme k nim strouhanku, syrová vejce, jogurt, mletou papriku a sůl. Dobře promícháme a dáme do olejem vymaštěného pekáče.
  3. Fazolky posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou, položíme na ně plátky másla a krátce pečeme v horké troubě do doby, až vajíčka ztuhnou.