Sataraš

Ingredience


Cibule 4 ks
Olej olivový 1 dl
Paprikové lusky čerstvé 10 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 1 kg
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, která zpěníme v pánvi na rozehřátém oleji.
  2. Omytá rajčata pokrájíme na plátky, omyté papriky zbavené jádřinců pokrájíme na kolečka.
  3. Vše přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, zamícháme a dusíme pod pokličkou do doby, až budou papriky měkké a voda se vyvaří.
  4. Nakonec do sataraše přimícháme drobně nakrájenou petrželku a dochutíme solí.