Sataraš
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Olej olivový |
1 dl |
Paprikové lusky čerstvé |
10 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, která zpěníme v pánvi na rozehřátém oleji.
- Omytá rajčata pokrájíme na plátky, omyté papriky zbavené jádřinců pokrájíme na kolečka.
- Vše přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, zamícháme a dusíme pod pokličkou do doby, až budou papriky měkké a voda se vyvaří.
- Nakonec do sataraše přimícháme drobně nakrájenou petrželku a dochutíme solí.