Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami
Ingredience
Ančovička - filety |
12 ks |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Mandle |
1 hrst |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
1 hrst |
Vepřové kotlety |
1200 g |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli.
- Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem.
- Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny.
- Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky.
- Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu.