Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami

Ingredience


Ančovička - filety 12 ks
Hovězí vývar základní 250 ml
Mandle 1 hrst
Mouka pšeničná hladká T 650 20 ml
Olej slunečnicový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 1 hrst
Vepřové kotlety 1200 g
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli.
  2. Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem.
  3. Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny.
  4. Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky.
  5. Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu.