Špagety s chobotničkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chobotnice 450 g
Cibule 1 ks
Koriandr čerstvý 50 g
Máta 3 polévková lžíce
Olej olivový 40 ml
Olivy černé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Špagety, Makarony 450 g
Víno bílé 60 ml
Vývar rybí 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
  2. Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat.
  3. Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami.