Špagety s chobotničkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chobotnice |
450 g |
Cibule |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
50 g |
Máta |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
40 ml |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Špagety, Makarony |
450 g |
Víno bílé |
60 ml |
Vývar rybí |
60 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
- Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat.
- Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami.