Lososové karbanátky na citronu

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Citrony 1 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Křen 1 polévková lžíce
Losos - filety 450 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Šalotka 3 ks
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku, kapary a petrželku nasekáme nadrobno.
  2. Lososa vykostíme a odstraníme kůži. K jemně nasekanému masu přidáme šalotku, strouhanku, petržel, kapary, křen, vejce, olej,sůl, pepř a šťávu. Ze směsi vytvoříme karbanátky, položíme je na vymazaný plech, horní stranu potřeme olejem a grilujeme je asi čtyři minuty, pak je otočíme a vše opakujeme.
  3. Podáváme s citronem.