Lososové karbanátky na citronu
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Citrony |
1 ks |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Křen |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
450 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Šalotka |
3 ks |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku, kapary a petrželku nasekáme nadrobno.
- Lososa vykostíme a odstraníme kůži. K jemně nasekanému masu přidáme šalotku, strouhanku, petržel, kapary, křen, vejce, olej,sůl, pepř a šťávu. Ze směsi vytvoříme karbanátky, položíme je na vymazaný plech, horní stranu potřeme olejem a grilujeme je asi čtyři minuty, pak je otočíme a vše opakujeme.
- Podáváme s citronem.