Sardinkové řezy
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Fenykl obecný |
1 kávová lžička |
Kapary |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sardinky v oleji |
170 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z alobalu vystřihneme čtyři čtverce, které potřeme olivovým olejem. Řezy ze sardinek rozdělíme na čtyři části a každou dáme kůží dolů na jeden čtverec z alobalu.
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Mezitím smícháme v misce rajčata, fenykl, kapary, papriku a česnek, vše nadrobno nakrájené. Přidáme ještě rajčatový protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše řádně promícháme. Vzniklou směs rozdělíme na jednotlivé alobaly, navrch dáme kousek másla. Vše řádně zabalíme do obalu.
- Balíčky dáme na plech do trouby a pečeme asi 17 minut. Pak jeden balíček zkontrolujeme, zda je maso již upečené.
- Jednotlivé porce vyndáme z alobalu a rozložíme na talíř, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s čerstvým salátem.