Sardinkové řezy

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Fenykl obecný 1 kávová lžička
Kapary 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika zelená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sardinky v oleji 170 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z alobalu vystřihneme čtyři čtverce, které potřeme olivovým olejem. Řezy ze sardinek rozdělíme na čtyři části a každou dáme kůží dolů na jeden čtverec z alobalu.
  2. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  3. Mezitím smícháme v misce rajčata, fenykl, kapary, papriku a česnek, vše nadrobno nakrájené. Přidáme ještě rajčatový protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše řádně promícháme. Vzniklou směs rozdělíme na jednotlivé alobaly, navrch dáme kousek másla. Vše řádně zabalíme do obalu.
  4. Balíčky dáme na plech do trouby a pečeme asi 17 minut. Pak jeden balíček zkontrolujeme, zda je maso již upečené.
  5. Jednotlivé porce vyndáme z alobalu a rozložíme na talíř, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s čerstvým salátem.