Šlehačkové řezy

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr vanilka 2 ks
Jahody zahradní 300 g
Jogurt bílý 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej stolní 10 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 10 polévková lžíce
Želatina v prášku 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh.
  2. Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut.
  3. Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt.
  4. Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.