Šlehačkové řezy
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Jahody zahradní |
300 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
10 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
10 polévková lžíce |
Želatina v prášku |
1 balení |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh.
- Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut.
- Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt.
- Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.