Bramborová sláma se sýrem

Ingredience


Brambory 500 g
Cibulka jarní 4 ks
Máslo čerstvé 25 g
Olej arašídový (podzemnicový) 10 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Sýr Čedar 100 g
Tymián sušený 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme část zelené cibulky, máslo, koření, sůl a dobře promícháme. V pekáči rozpálíme olej, bramborovou směs klademe na pánev a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Smažíme 5-6 minut a pečeme cca 10 minut na 200 °C v rozehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. Poté zvýšíme teplotu na 230 °C. Sýr smícháme s cibulkou a nasypeme na brambory a pečeme 6 minut, dokud sýr nezezlátne.