Bramborová sláma se sýrem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
10 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
100 g |
Tymián sušený |
3 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme část zelené cibulky, máslo, koření, sůl a dobře promícháme. V pekáči rozpálíme olej, bramborovou směs klademe na pánev a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Smažíme 5-6 minut a pečeme cca 10 minut na 200 °C v rozehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. Poté zvýšíme teplotu na 230 °C. Sýr smícháme s cibulkou a nasypeme na brambory a pečeme 6 minut, dokud sýr nezezlátne.